Pressmeddelande 2020.03.24 

Ryvelle slutsålt redan efter lanseringshelgen.

I fredags, den 20 mars, lanserades varumärket Ryvelle på den svenska marknaden efter två års arbete i det tysta. Lanseringen inleddes med ett offentliggörande på instagram inför närmare tio miljoner människor där det från olika Instagram-konton uppmuntrades att utforska varumärket som Sveriges största influencer, Anna Nyström, står bakom.

Lanseringen under fredagen inleddes med blygsam start, innan försäljningen först kom igång under söndagen, och fortsatte in på måndagen för att under tisdag förmiddag innebära slutsålt i alla varianter. 

"Det känns så overkligt, magkänslan innan var att vi hade tagit i när vi satte våra första prognoser kring vad vi vågade köpa in. Men samtidigt tur att vi riktade oss enbart mot den Svenska marknaden initialt, annars hade vi nog inte klarat en hel dag", säger Anna Nyström, medgrundare till Ryvelle. 

Efter reportaget om Anna Nyström och lanseringen av Ryvelle som publicerades med omslag i Di Weekend inleddes en rad aktiviteter på Instagram som primär lanseringskanal. Anna publicerade kort därpå en video om resan fram till lansering, som snabbt fick över 200 000 visningar och 600 kommentarer med gratulationer och intryck. 

Därefter skedde kontinuerliga pushar från flera stora svenska tongivande instagram-profiler, som tillsammans har gjort att in-trafiken mer eller mindre varit konstant efter den första stora anstormningen under fredagen. E-handeln, som bygger på plattformen Shopify, klarade det höga trycket under lanseringen och hanterade besökstopparna föredömligt, vilket gav kunderna en bra köpupplevelse. 

Rådande läge i världen har påverkat inleveranser av nya produkter, som beräknas komma in först under kommande vecka (14). 

Ryvelle grundades 2018 och lanserade sin första kollektion i början av 2020. Produkterna säljs enbart online genom den egna e-handeln på ryvelle.com. 

Anna Nyström är Sveriges största kvinnliga influencer, med 8,6 miljoner följare på Instagram och över 100 000 prenumeranter på Youtube. 


Kontaktpersoner för mer information:
Niklas Mattsson, +46 76 876 48 22
niklas@ryvelle.com

Emil Svensson, +46 70 591 86 20
emil@ryvelle.com